Održan treći dan andragoške edukacije unutar projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

09.05.2016. 12:56

U četvrtak, 5. svibnja 2016. godine, održan je treći dan edukacije podizanja andragoških kompetencija predavača. Tijekom mjeseca svibnja održat će se još jedna ovakva edukacija. Voditeljica je Nikoleta Poljak, magistrica andragogije po struci, zaposlena u Volonterskom centru Osijek, a polaznici su predavači i vanjski suradnici Učilišta Janus.

 

Edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača provodi se unutar aktivnosti „Jačanje kompetencija predavača“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

Na ovoj, trećoj po redu, edukaciji polaznici su bili upoznati s pojmom „obrazovna grupa“ te s fazama razvoja grupe. Također, bilo je govora o nastavnim metodama, kako odabrati najprikladniju metodu i o najčešćim metodama poučavanje. Neke od metoda poučavanja su polaznici odmah isprobali kroz praktičan rad.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

 

 

Arhiva vijesti