Održan drugi dan andragoške edukacije unutar projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

26.04.2016. 11:26

U subotu, 23. travnja 2016. godine, održana je druga cjelodnevna edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača. Tijekom mjeseca svibnja održat će se još dvije ovakve edukacije. Voditeljica je Nikoleta Poljak, magistrica andragogije po struci, zaposlena u Volonterskom centru Osijek, a polaznici su predavači i vanjski suradnici Učilišta Janus.

Edukacija podizanja andragoških kompetencija predavača provodi se unutar aktivnosti „Jačanje kompetencija predavača“ u sklopu projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt provodi Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga.

Na drugoj edukaciji govorilo se o motivaciji odraslih za obrazovanje i učenje, tj. kako ih uključiti u obrazovanje i kako ih zadržati. Kroz interakciju polaznici su, također, naučili kako isplanirati i izraditi program edukacija, napraviti plan provedbe te kako definirati svrhe i ciljeve edukacije.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).