Emitirana druga radijska emisija o projektu „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

19.02.2016. 08:10

 

U utorak, 16. veljače 2016. godine u 11:30 sati, u redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, emitirana je druga radijska emisija o projektu.

2. radijska emisija  1.dio  2.dio  3.dio

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. U svrhu promocije i vidljivosti projekta, cjeloživotnog učenja i energetske učinkovitosti bit će emitirano 12 radijskih emisija.

Preostale emisije u trajanju 15 minuta bit će emitirane, također, u terminu emisije „Učionica“ svakog trećeg utorka u mjesecu.

Gošća emisije, vanjska suradnica Učilišta Janus, Jasna Petrović je u razgovoru s urednikom „Učionice“ Nevenom Kneževićem objasnila što znači biti nositelj projekta, partner, a što suradnik na projektu te kako funkcionira ta suradnja. Ukratko je objasnila ulogu Građevinskog fakulteta Osijek kao partnera na projektu, a onda se fokusirala na ulogu Udruženja „Baranja“. Udruženje je zaduženo za promociju i vidljivost projekta, animiranje i informiranje javnosti o provedbi projekta, rad s krajnjim korisnicima, tj. nezaposlenim osobama i pozivanje istih na edukaciju, pomaganje u postupku izbora kandidata za edukaciju, organizacija nastave, obilaženje terena. Praktična nastava za izolatere u zgradarstvu održat će se na objektu Udruženja pa je ono važno i u tom pogledu. Učilište Janus i Udruženje „Baranja“ su već surađivali na projektima, a budući da je suradnja bila uspješna to su nastavili i u ovom projektu.

Gošća emisije objasnila je što se sve napravilo u prva tri mjeseca projekta (uspostava projektnog tima, uvodni sastanci članova projektno tima, provedba nabava usluga i roba, prvi sastanak s poslodavcima) te što će se sve događati u sljedećih mjesec dana (finalizacija preporuka poslodavaca za izradu standarda kvalifikacije/zanimanja, izrada novog programa, edukacija predavača za pripremu edukacijskih materijala za učenje na daljinu).

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

 

Fotografije

2. radijska emisija.12. radijska emisija.2

Arhiva vijesti