Poziv za sudjelovanje na edukaciji

18.09.2014. 07:49

Udruženje „Baranja“ iz Luga, Petefi Šandora 92 u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Osijek i Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir provodi trogodišnji program koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Naziv programa je Pilot projekt: Novi pristup provedbi mjera obiteljsko pravne zaštite. U okviru programa planirano je pružanje socijalne usluge nadzora nad roditeljskom skrbi. Provoditelji mjere nadzora trebaju pohađati i dodatne edukacije putem kojih će dobiti dodatna znanja i vještine potrebne za obavljanje povjerenih im poslova.

Ovim projektom  želi se promijeniti pristup provedbi mjere nadzora s ciljem posvećenosti samo tom poslu i uspostavljanju suradničkih , a ne represivnih odnosa s članovima obitelji kojima je mjera izrečena.
Udruženje „Baranja“ će izabrati deset osoba (pet osoba s područja Baranje i 5 osoba s područja grada Osijeka) odgovarajućih profila  koje će  proći dodatnu edukaciju u trajanju 120 sati (Upoznavanje sa zakonskim okvirom-5 sati; Provođenja postupka medijacije- 25 sati; Psihološka podrška- 20 sati; Organizacija obiteljskog života-30 sati; Obiteljsko financijsko planiranje10; naknadno 30 sati  prema iskazanim potrebama polaznika) - , a nakon toga neki od njih će biti angažirani za provedbu mjere nadzora u obiteljima kojima je mjera izrečena.

Molimo Vas da osobe iz evidencije HZZ koji imaju zvanje:
- socijalni radnik;
- psiholog;
- socijalni pedagog;
- edukacijski rehabilitator;
- učitelji djece s posebnim potrebama;
- učitelji i nastavnici koji imaju iskustvo rada s djecom i obitelji odnosno iskustvo rada s obiteljima u riziku s radnim iskustvom od najmanje 3 godine.

Prijava  podrazumijeva dostavu: zamolbe, motivacijskog pisma i životopisa.

Dokumente mogu dostaviti:
- osobno ( od 10 do 14 sati, radnim danom) ili poštom na adresu Udruženje „Baranja“, Petefi Šandora 92, 31328 Lug;
- mailom: baranja@inet.hr;
- faxom 031/750 891.

Rok za prijavu je petak, 29.09.2014. do 10 sati.

Edukacije će se provoditi u Osijeku, a započet će u listopadu.