U općini Petlovac započelo pružanje usluga potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u projektu iz programa „ZAŽELI – Prevencija institucionalizacije“

14.06.2024. 14:50

Od lipnja 2024. godine u općini Petlovac 149 starijih osoba i osoba s invaliditetom prima usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu. Uslugu pomoći pruža 20 žena zaposlenih u Projektu „ZAŽELI – Općina Petlovac“ u naseljima Baranjsko Petrovo Selo, Luč, Novi Bezdan, Novo Nevesinje, Petlovac, Torjanci i Širine.

U pripremnoj fazi projekta izvršeno je niz aktivnosti:

- upućen Javni poziva za iskaz interesa ciljne skupine za uključivanje u projektne aktivnosti,

- izrađeni promidžbeni materijali za predstavljanje projekta: baner, plakati, letak,

- održane promidžbene radionice u Domovima kulture u naseljima Petlovac, Luč, Baranjsko Petrovo Selo, Novi Bezdan i Torjanci,

- proveden postupak zapošljavanja za radno mjesto Radnik / Radnica za pomoć u kući i zaposleno 20 pružatelja usluga

- objavljen poziv za javno nadmetanje za prikupljanje ponuda nabave i isporuke kućanskih i higijenskih potrepština te izvršen odabir dobavljača

- proveden postupak odabira krajnjih korisnika i osigurana potrebna dokumentacije po nadležnim tijelima (Porezna uprava i Hrvatski zavod za socijalni rad)

- izrađeni radno promidžbeni materijali za pružatelje usluga: identifikacijske kartice, notesi, olovke, majice, prsluci, torbe,

Uz dobro planiranje potreba i kontinuirano dobru suradnju s predstavnicima nositelja projekta, Općine Petlovac stvoreni su potrebni uvjeti za pružanje usluge potpore i podrške pripadnicima ciljne skupine uključujući i mjesečnu nabavu i podjelu paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Fotografije

Petlovac_01Petlovac_02Petlovac_03Petlovac_04Petlovac_05Petlovac_06