Održani Dani otvorenih vrata udruge i Biciklijada „BARANJA 2023“

15.11.2023. 14:45

Udruženje „Baranja“  u suradnji sa KD „Laško“ Lug, organiziralo je u petak, 10.11.2023., biciklijadu „Baranja 2023“. Održavanje biciklijade financijski je pomogla Općina Bilje. Radi se o odobrenim sredstvima prema provedenom natječaju odobravanja proračunskih sredstava udrugama za 2023. godinu. Prijavili smo se pravovremeno na natječaj, ispunili natječajne kriterije i sredstva su odobrena. Drugi dio potrebnih sredstava je osigurala udruga a provedene aktivnosti su odrađene volonterski.

Cilj je promicanje i prakticiranje zdravih životnih navika kroz edukativno zabavne sadržaje. Održavanje biciklijade je višegodišnja tradicija a ovogodišnja je imala i svoju dodatnu specifičnost.  Organizator događanja je upriličio i akciju Dana otvorenih vrata udruge s ciljem da se sudionicima biciklijade i široj javnosti približe aktivnosti i programi udruge od interesa  za opće dobro u zajednici s posebnim osvrtom na aktualne informacije vezano  uz Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, kolokvijalno Program ZAŽELI - faza 4. Za mogući nastavak projekata iz ovog programa je vladao veliki interes sudionika biciklijade iz Općine Bilje i  Općine Popovac. Sudionici su upoznati sa promjenama kako za buduće davatelje usluga tako i potencijalne krajnje korisnike u odnosu na dosadašnje projekte iz  programa Zaželi. Očekujemo pozitivan ishod i odobravanje projekata. Osnovno je pitanje svih pitanja, kada počinje? Aktualnosti i na linku https://fb.watch/osh5-dOzft/.

Događanje je upotpunjeno i zabavno natjecateljskim igrama, a najuspješniji natjecatelji dobili su prigodne nagrade.

Prigodan program održan je u Lugu gdje je bio osiguran i ručak za sve posjetitelje a sudionici biciklijade dobili su i majice.

Programski tim Udruge

 

Fotografije

010203040506070809101112131415161718

Arhiva vijesti