Obavijest o održavanju promotivnih radionica projekta ZAŽELI – program zapošljavanja žena u Općini Bilje

03.10.2018. 13:57

Projekt „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena u Općini Bilje“ bit će predstavljen kroz promotivne radionice u svim naseljima općine.

Korisnik projekta je Općina Bilje a partner provoditelj Udruženje „Baranja“ iz Luga. Obvezni partneri na projektu su HZZ Područni ured Osijek i CZSS Beli Manastir. Projekt je odobren u okviru Europskog socijalnog fonda 2014 – 2020.

ZAŽELI-Program zapošljavanja žena u Općini Bilje kodni broj UP.02.1.1.05.0279 ima za cilj poboljšati kompetentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici.

Ženama koje će po planu biti zaposlene od siječnja 2019. obveza je pohađanja programa osposobljavanja za sobarice i/ili pomoćne kuharice, prije zasnivanja radnog odnosa. Suradnjom s obaveznim partnerima HZZ RU Osijek i CZSS Beli Manastir doći će se do ciljane skupine (nezaposlenih žena u nepovoljnom položaju) i krajnjih korisnika usluga pomoći u kući.

Projekt traje 30 mjeseci od 29.08.2018. do 28.02.2021. a zapošljavanje žena je do 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi : 3.858.927,00 kuna i u 100% iznosu je financiran iz EU fondova.

Predstavljanje projekta bit će održano kroz 4 promotivne radionice u naseljima Općine Bilje prema sljedećem rasporedu:

Bilje, utorak, 09.10.2018 .g. u 1500 sati u Hrvatsko–Mađarskom kulturnom centru Općine Bilje

Kopačevo, srijeda, 10.10.2018. g. u 1500 sati u Domu kulture

Vardarac, četvrtak, 11.10.2018. g. u 1500 sati u Domu kulture

Lug, petak, 12.10.2018. g. u 1500 sati u Domu kulture (KOCKICA), Šandora Petefija 114

Projektni tim