Udruženje "BARANJA" partner Općini Bilje u novom projektu

03.09.2018. 15:52

Načelnik Općine Bilje je dana 29.08.2018.g. potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINI BILJE“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda za financijsko razdoblje 2014.-2020.

Općina Bilje je nositelj projekta, a provodi ga u suradnji s Udruženjem „Baranja“. Ovim ugovorom za provedbu projekta Općini Bilje su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 3.858.927,00 kn, kojim će se zaposliti 20 žena na vrijeme do 24 mjeseca na poslove pružanja usluga pomoći u kući starijim osobama i osobama u potrebi u naseljima Općine Bilje.

Provođenje ovog projekta je nastavak suradnje s Udruženjem Baranja koje je nositelj, a Općina Bilje partner u projektu „Pomoć sebi i drugima“. Projekt se već provodi, a zapošljava 17 žena za Općinu Bilje, i 8 za Općinu Popovac.

Osim Općine Bilje i Crveni Križ Darda je potpisao takav Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „POMOĆ U ZAJEDNICI“ kojim su odobrena bespovratna sredstva od 2.860.868,50 kn, kroz koji će se zaposliti i 5 žena s područja Općine Bilje.

Provođenjem navedenih projekata iz programa ZAŽELI, u Općina Bilje su stvoreni uvjeti za zapošljavanje više od 40 nezaposlenih žena.

Na web stranicama Općine Bilje, Udruženja „Baranja“, Crvenog križa Darda, HZZ-a, plakata po naseljima, promidžbenim radionicama po naseljima, će se imati pravovremene informacije kako za zapošljavanje žena tako i za prijavu krajnjih korisnika.