Završetak osposobljavanja žena u projektu „Pomoć sebi i drugima“

26.06.2018. 23:00

Završetak osposobljavanja žena i svečana podjela Uvjerenja o osposobljavanju održala se 21. lipnja 2018. godine u Domu kulture u Kneževu.

U okviru projekta „Pomoć sebi i drugima“ provodila su se osposobljavanja predviđena za žene koje su, nakon provedenog selekcijskog postupka, izabrane za zapošljavanje na poziciji - Radnica za pomoć u kući. Od izabranih 25 žena, po projektu je predviđeno osposobljavanje za njih 20 koje su pohađale programe osposobljavanja za Pomoćnu kuharicu i Gerontodomaćicu. Programi su trajali nepuna tri mjeseca, a provodila su ih Učilišta Janus i Link zahvaljujući svojem dugogodišnjem iskustvu.

Od ukupno 20 žena koje su se osposobljavale za navedene programe, deset njih se osposobljavalo za program Gerontodomaćice, a drugih deset za program Pomoćne kuharice. Provedenim osposobljavanjima osigurala se dugoročna održivost projekta pripremanjem žena za tržište rada i nakon njegovog završetka.

Završetak osposobljavanja žena i svečana podjela Uvjerenja o osposobljavanju održala se 21. lipnja 2018. godine u Domu kulture u Kneževu. Svečana podjela popraćena je ručkom, a od pozvanih partnera u projektu odazvali su se načelnik Općine Popovac Zoran Kontak i njegov zamjenik Zoran Milošević.

Fotografije

IMG_3513IMG_3522IMG_3541IMG_3629IMG_3645IMG_3666

Arhiva vijesti