Održana manifestacija „Obiteljski dan – biciklijada Baranja 2019“

13.05.2019. 17:16

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, desetu godinu za redom održana je manifestacija „Obiteljski dan - biciklijada Baranja 2019“ u organizaciji udruge Udruženje „Baranja“ i partnera.

Partneri biciklijade koji su financijski potpomogli događaj su Općina Bilje, Općina Popovac i Osječko-baranjska županija. Oni su i ove godine prepoznali značaj i važnost projekta za lokalnu zajednicu. U provedbu projekta pozvane su i Osnovna škola Kneževi Vinogradi i Osnovna škola „Matija Gubec“ Čeminac koje su delegirale rute biciklista iz Čeminca i Kneževih Vinograda od 9:30 sati, a u Grabovcu u 10:00 sati obje grupe su se spojile i zajedno krenule prema odredištu u Lugu, na lokaciji Petefi Šandora 146 (Mađarska kuća).

Tijekom cijele biciklističke rute bila je osigurana policijska pratnja od strane Policijske uprave Osječko-baranjske županije. Uz prigodan program bio je osiguran ručak za sve posjetitelje. Program je pretežito uključivao natjecateljske igre kao što su: nošenje jaja u žlici, skakanje u vreći, potezanje užeta, vrtni čovječe ne ljuti se, skupljanje kapica i vožnja spretnosti. Velik interes publike i natjecatelja  bio je i za karaoke SHOW koji je vodila udruga Snaga kulture Osijek. Najuspješniji natjecatelji dobili su prigodne nagrade.

U ime Policijske uprave Osječko-baranjske županije gosp. Žarko Jurak, policijski službenik za sigurnost i prevenciju cestovnog prometa PP Beli Manastir, održao je edukaciju na temu „Biciklisti u prometu“. Također, Općinsko društvo Crvenog križa Darda je osiguralo pratnju biciklista, a na odredištu je provodilo mjerenje tlaka i šećera u krvi za sudionike.  

Udruženje „Baranja“ kao korisnik projekta iz programa „ZAŽELI“ se uključila i u „Dane otvorenih vrata udruga“ koje organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Manifestacija ima cilj informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Na Danu otvorenih vrata pod nazivom „Izvaninstitucionalni oblici socijalne skrbi za starije osobe“ bila je prilika da se upoznaju građani s projektima koje ova udruga provodi. Uz sav spomenuti program održana je i supervizijska radionica za 25 žena iz projekta „Pomoć sebi i drugima“ iz pozivnog programa „ZAŽELI – program zapošljavanja žena“ na lokaciji Doma kulture u Lugu - Kockica.

Na kraju programa biciklijade dodijelila su se priznanja svim partnerima, ali i angažiranim pojedincima.

Fotografije

Baranja_2019 (1)Baranja_2019 (2)Baranja_2019 (4)Baranja_2019 (11)Baranja_2019 (22)Baranja_2019 (26)Baranja_2019 (39)Baranja_2019 (44)Baranja_2019 (48)Baranja_2019 (57)Baranja_2019 (73)Baranja_2019 (89)