Dnevni boravak za krajnje korisnike iz programa ZAŽELI

22.03.2019. 14:00

U provedbi projekata iz programa „ZAŽELI“ uočila se potreba ponuditi dodatne aktivnosti kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba starije životne dobi. Time bi se doprinijelo, kako međusobnom povezivanju starijih osoba, tako i povezivanju sa zajednicom. U konkretnom slučaju se ne radi o klasičnoj socijalnoj usluzi, već se daje naglasak na organiziranje slobodnog vremena.

 

S namjerom aktiviranja krajnjih korisnika u svrhu prevencije socijalne isključenosti i dodane vrijednosti u provođenju aktivnosti pomoći u kući projekata iz pozivnog programa „ZAŽELI“ najavljuju se zajednička druženja pod nazivom „Dnevni boravak krajnjih korisnika iz programa ZAŽELI“.

Prva zajednička druženja za korisnike, ali i druge zainteresirane, održat će se:

  • Utorak, 2. travnja 2019. Godine u Kneževu,

  • Srijeda, 3. travnja 2019. u Bilju i

  • Četvrtak, 4. Travnja 2019. u mjestu Lug

od 12:00 do 15:00 sati.

Prostore za provođenje aktivnosti u društvenim centrima, odnosno domovima kulture osiguravaju Općina Bilje i Općina Popovac. Aktivnosti u kojima će korisnici moći sudjelovati su različite društvene igre koje će potaknuti i animirati prisutne na međusobno druženje i interakciju, a posebno novih sadržaja.

Ovisno o iskazanom interesu korisnika, u kasnijoj fazi organizirat će se druženja s dinamikom u kojoj će se predložiti vrijeme, mjesto te dodatni drugi sadržaji (izrada suvenira, zdravstveno preventivne aktivnosti, tribine, predavanja i sl.) Također se ima u vidu i specifični oblik dnevnog boravka na otvorenom. Udruženje „Baranja“ je vlasnik obradivog poljoprivrednog zemljišta i tri plastenika u Lugu, i moguć je specifični oblik dnevnog boravka koji bi se odnosio na rekreativno uključivanje korisnika u njihovim savjetima i aktivnim sudjelovanjem u sjetvi i uzgoju rajčice i paprike u plasteničkoj proizvodnji i na otvorenom. U konačnici, korisnicima bi na taj način bilo ponuđeno proizvedeno povrće.

Pozivaju se osobe starije životne dobi usluga pomoći u kući iz programa „ZAŽELI“ i svi drugi zainteresirani da se uključe u ponuđene aktivnosti s ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih osoba u zajednici.