Udruženje "Baranja" na prvom ciklusu izobrazbi za korisnike institucionalne podrške u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

10.04.2018. 09:59

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva 5. i 6. travnja 2018. godine organizirala je prvi ciklus izobrazbe na temu „Kvalitetna priprema prijava na ESF natječaje“ te „Društveno poduzetništvo: od teorije do prakse“ za korisnike institucionalnih podrški u Centru za međusektorsku suradnju - IMPACT u Zadru. Predavači i treneri dvodnevne radionice bili su Slobodan Škopelja, Predsjednik udruge i Nives Ivelja, Izvršna direktorica Udruge "MI" iz Splita. Kao korisnica institucionalne podrške na izobrazbi je sudjelovala i udruga Udruženje "Baranja" kako bi unaprijedila svoje trenutne kadrovske kapacitete u daljnjoj kvalitetnoj pripremi prijava na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Centar za međusektorsku suradnju – IMPACT, 5. travnja 2018.

Prvog dana predavači su sudionike nastojali pripremiti za prijave na ESF natječaje uzimajući u obzir raznolikost grupe i različitu razinu dosadašnjeg iskustva na projektima. Kroz pripremu su se osvrnuli na natječaje, pripremu i organizaciju, projektni tim, partnerstva, nova znanja, kapacitete za praćenje, podršku te poznavanju rizika i prilika. Ujedno su se prenosila vlastita dosadašnja iskustva i sve moguće poteškoće s kojima se može susresti.

Drugog dana izobrazbe nazočan je bio ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić koji je sve prisutne zajedno s upraviteljicom Nacionalne zaklade Cvjetanom Plavša-Matić, zamjenicom za razvojne programe Marijom Boltek te zamjenikom za programe Europske unije Lukom Bogdanom detaljnije informirao o korištenju Europskog socijalnog fonda za organizacije civilnoga društva.

 

U ime udruge Udruženje "Baranja" izobrazbi i panel diskusiji vezano za dosadašnja iskustva na EU projektima prisustvovala je Vedrana Jerkić, magistra ekonomije i Projekt asistentica u sklopu mjere stručnog osposobljavanja koja trenutno piše projekt za novi ESF aktualni natječaj i aktivno sudjeluje u implementaciji i provedbi projekta "Pomoć sebi i drugima" poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena".