UDRUŽENJE „BARANJA“ SURADNIK U PROGRAMU „OBRAZOVNI KLUB"

24.01.2018. 17:33

Udruga Projekt građanske demokratske inicijative - P.G.D.I. iz Belog Manastira u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Gradom Belim Manastirom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku provodi program pod nazivom "Obrazovni klub“. Ovaj program namijenjen je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi i ostalim socijalno ugroženim mladima, kao i nezaposlenim mladim osobama.

Udruga surađuje u provedbi programa provedbom radionica „Kluba za zapošljavanje“. Radionice se održavaju u prostoru udruge u Lugu. Prva radionica održana je 23.siječnja 2018. Godine. Voditeljica radionica je Senka Žigić, magistra razredne nastave s defektologijom. Ukupno će biti održane četiri dvosatne radionice.

 

Program "Obrazovni klub" namijenjen je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi i ostalim socijalno ugroženim mladima, kao i nezaposlenim mladim osobama. U sklopu programa "Obrazovnog kluba" predviđene su sljedeće aktivnosti:

  • Klub za zapošljavanje – korištenje napredne tehnologije u svrhu pretraživanja internetskih stranica koje oglašavaju slobodna radna mjesta, ciklusi komunikacijskih radionica i sl.,
  • individualno mentorstvo – podrška u pripremi motivacijskih pisama i životopisa, pripremi za razgovor za potencijalni posao i sl.,
  • osposobljavanje – prekvalifikacije ili dokvalifikacije u učilištima za različita zanimanja,
  • polaganje vozačkog ispita i
  • komunikacijski trening.

 

Ciklus radionica "Klub za zapošljavanje", na koji se prijavilo jedanaest polaznika, predviđen je za 23., 25. i 30. siječnja te 1. veljače 2018. godine u prostorijama udruge Udruženje "Baranja" od 14:00h do 16:00h. Radionice u sklopu kluba namijenjene su mladim i nezaposlenim osobama od 18 do 29 godina i besplatne su za sve polaznike. Na radionicama polaznici mogu naučiti pisati životopis, motivacijsko pismo i pretražiti bazu slobodnih mjesta uz pomoć medija. Također se kroz radionice mogu razvijati komunikacijske vještine za bolje predstavljanje pred poslodavcima.

%MCEPASTEBIN%