Održana završna konferencija projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

22.11.2016. 10:02

U ponedjeljak, 21. studenoga 2016. godine, s početkom u 13h održana je završna konferencija projekta „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. Projekt je provodilo Učilište Janus u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga. Provedba projekta počela je 1. prosinca 2015., a završava s 29.11.2016. godine.

Konferencija je održana u suradnji s HGK Županijskom komorom Osijek koja je ustupila jednu od svojih dvorana za održavanje konferencije. Sve prisutne, tj predstavnike poslodavaca građevinskog sektora, predstavnike HGK Županijske komore Osijek, polaznike edukacija unutar projekta, članove projektnog tima te ostale goste pozdravila je ravnateljica Učilišta Janus Željka Bertić Kukić. Kratko se osvrnula na sam projekt te je rekla nešto o samom Učilištu i njegovom djelovanju. Više o samom projektu, ciljevima, rezultatima i poteškoćama tijekom provedbe rekla je vanjska suradnica Učilišta Janus Jasna Petrović.

Nakon uvodnog i službenog dijela, uslijedila je svečana podjela diploma polaznicima dvije besplatne edukacije unutar projekta: usavršavanje Instalater/ka solarnih sustava te osposobljavanje Toplinski izolater/ka u zgradarsvu.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).

Fotografije

2016.11.24.12016.11.24.2