Emitirana deseta radijska emisija o projektu „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“

04.11.2016. 15:01

U svrhu promocije i vidljivosti projekta, cjeloživotnog učenja i energetske učinkovitosti bit će emitirano 12 radijskih emisija. U  redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, utorak, 1. studenoga 2016. godine u 11:30 sati emitirana je deseta radijska emisija o projektu.

Učilište Janus, u partnerstvu s Građevinskim fakultetom Osijek i Udruženjem „Baranja“ iz Luga, provodi projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“. U svrhu promocije i vidljivosti projekta, cjeloživotnog učenja i energetske učinkovitosti bit će emitirano 12 radijskih emisija.

U utorak, 1. studenoga 2016. godine u 11:30 sati, u redovitom terminu specijalizirane emisije Radio Osijeka „Učionica“, emitirana je deseta radijska emisija o projektu. Preostale emisije u trajanju 15 minuta bit će emitirane do kraja provođenja projekta.

Gost emisije bila je ravnateljica Učilišta Janus Željka Bertić Kukić koja je u razgovoru s novinarom Nevenom Kneževićem razgovarala o završetku nastave za usavršavanje Instalater solarnih sustava koja se odvija unutar projekta putem sustava za učenje na daljinu. Naglasila je, također, da je nastava za osposobljavanje Toplinski izolater u zgradarstvu pri kraju. Trenutno, za polaznike obje edukacije provodi se i edukacija o poduzetništvu te karijerno savjetovanja koje bi im trebalo pomoći da se bolje plasiraju na tržište rada.

Ravnateljica je govorila i o budućim planovima Učilištima te o modernizaciji nekih postojećih programa, ali i o razvijanju novih.

Projekt „Unaprjeđenje sustava učenja u obrazovanju o energetskoj učinkovitosti“ financiran je u okviru poziva Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih - faza II sredstvima Europskog socijalnog fonda. Provedbena tijela u Republici Hrvatskoj su Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta (PT1) i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (PT2).